16 Haziran 2014 Pazartesi

Ramazanda Beslenme


Ramazan Beslenmesi

Oruç tutup sıhhat bulduğumuz bu güzel ayda nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor musunuz? İşte bazıları:

1) İftar ve sahur arasında en az 2,5 litre su tüketin.

2)Mutlaka sahur yapılmalı

3)Sahurda tuzlu yiyecekler, aşırı yağlı besinler, kızartmalar ve rafine şekerlerden uzak durmalıyız,tam tahıllı karbonhidratları tercih ederek kan şekerimizi daha iyi kontrol ederiz, peynir, yumurta, yağsız süt veya yarım yağlı yoğurt da sağlıklı protein seçimleri olacaktır.

4)İftarda yemeklere hücum etmek yok;) çorba, hurma ve tam tahıllı ekmekle başlattığımız iftarımızı 5-10 dakika ara verdikten sonra et, sebze yemekleriyle devam ettirmeliyiz, böylece kan şekerimiz dengeli yükselecektir.

5)İftar sonrası ara öğünü ihmal etmeyin, iftardan 2 saat kadar sonra meyveli veya tahıllı bir ara öğün çok sağlıklı bir seçim olacaktır. Bu ara öğünde haftada 1-2 kez sütlü tatlıları, meyve tatlılarını veya dondurmayı tercih edebiliriz, yağlı şerbetli hamur tatlılarından ise uzak durmakta fayda var.


6) Şekerli, asitli içecekler-- şekerli soğuk çaylar dahil--tüketmemek gerekir, içecek olarak su ve ayran tercih edilmelidir.  

Sağlıklı ramazanlar dilerim.