30 Eylül 2014 Salı

Bayramda Sağlıklı Beslenme

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Stratejileri

Bayram dönemleri geldiğinde tatilde olmanın ve ziyaretlerin etkisiyle besin tüketimimizde önemli değişiklikler olmakta, bir de işin içine çikolatalar ve bayram tatlıları girdiğinde beslenmemiz rayından çıkabiliyor.

Bayram beslenmesinde unutmamız gerekenler

Aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek mide, kalp ve barsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara ve kilo alımına yol açabilir

Hayvansal kaynaklı proteinlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri fazla olduğundan tüketim miktarlarına dikkat edilmelidir, tüketilebilecek miktarlar bireylerin yaş, fizyolojik durum, vücut ağırlığı gibi faktörlerinden etkilenmekle beraber 60-120 gram arasındadır.

Ayrıca etin pişirme ve saklama koşulları da önemlidir. Etlerin yağda kavrulması ve kızartılması besin öğesi kayıplarının artmasına, fazla miktarda yağ tüketilmesine yol açabilmektedir. Etlerin buğulama, ızgara,haşlama şeklinde pişirilip, tüketilmesi sağlık açısından daha yararlı olacaktır.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da taze kesilen etlerin hemen tüketilmemesidir. Taze kesilmiş ette "ölüm katılığı" oluştuğundan sindirimi ve pişirilmesi çok zordur. Buzdolabında 1-2 gün bekletilmiş etin marinasyon sonrasında tüketilmesi sağlık açısından uygundur.


Sakatatlar kolesterol ve yağ miktarları fazla olduğunda tüketilmesi önerilmemektedir.

Etlerin çok yağlı kısımları tüketilmemeli, hayvanın iç yağları yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanılmamalıdır.


Kemik ve et suyunun besleyici bir değerinin bulunmadığını yalnız yağ içerdiğini de unutmayalım, et suyunu tüketmek fazladan yağ alarak kilo almanıza sebep olabilir.

Et tüketimiyle birlikte sebze tüketimini de arttırarak hem besinlerinizi daha besleyici hale getirebilir hem de kolesterolün yükselmesini bir miktar azaltabilirsiniz.


Et kullanılarak yapılan yemeklere yağ ilave edilmemelidir, etin kendi yağı ile pişmesi sağlanmalıdır.

Kavurmanın içine tereyağı veya kuyruk/iç yağı eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirme yapılmalıdır.

Bayramda ağızları tatlandırmak için ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine, sütlü ve meyveli tatlıları tüketmek ve porsiyon miktarlarını az tutmak sağlıklı bir seçim olacaktır. Günde bir taneden fazla çikolata tüketmemeliyiz.

Ziyaretler sırasında artan çay ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, kalp ritm bozuklukları, mide problemlerine sebep olabilmektedir. Bu tür içeceklerin tüketilen miktarlarına özellikle kalp ve damar rahatsızlığı olanlar dikkat etmelidir.

Sabah mutlaka güne kahvaltı yaparak başlanmalıdır, kahvaltı hafif ve sebze-meyve de içerir nitelikte olmalıdır.

Su tüketimine dikkat edilmelidir.Günlük 2 litre su içilmelidir.

Sağlıklı bir bayram dilerim.

28 Eylül 2014 Pazar

Ödemden Kurtulmak İçin


Zaman zaman karşılaşılan ödem problemi en yalın ifadeyle vücutta sıvı birikmesidir. Ödem giderici beslenme önerilerine geçmeden önce bu problemin çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabileceğini hatırlamalı ve uzman kontrolünden geçmelisiniz. Sağlıklı bireylerde oluşan ödem problemi için beslenme önerileri şöyle sıralanabilir:

Bol su için: Su içmek vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olurken dolaşımı da hızlandırarak su tutulumunu önler. Bu nedenle bol su içmeli ve bu su tüketimini güne yaymalısınız.

Sodyum alımını azaltın: Tuzlu besinlerin su tuttuğunu hepimiz biliyoruz, yüksek tuz içeren besinleri hatırlayalım: Turşu, salamura ürünler, işlenmiş et ürünleri, yağlı tohumlar, paketli ürünler vb. Yemeklere tuz yerine başka baharatlar ekleyebilir, salatanızı sirke veya limon suyuyla renklendirebilirsiniz.

Basit şeker tüketmeyin. Rafine ürünler vücutta su tutulmasına neden olur, ödem probleminiz varsa yüksek şekerli besinleri tüketmeyin, içeceklerinize şeker eklemeyin.

Çay-kahve tüketimini sınırlandırın: Böylelikle kafein alımını azaltmış olursunuz, çay kahve tüketimin susuzluk hissini azaltarak su tüketimimizi düşürmesini önemseyin.

Potasyum içeren besinleri arttırın. Potasyum, bedeninizin sıvı dengesini düzeltmeye yardımcı olacaktır. Muz, yeşil yapraklı sebzeler, elma, armut, kayısı iyi birer potasyum kaynağıdır. 

Ara öğünde ananas tüketin: Ananasta bulunan bromelin enzimi ödem atılmasına yardımcı olur, sindirimi kolaylaştırır, gazı azaltır. Ananasın kan şekerini hızlı yükselttiğini göz önünde bulundurmalı çok yüksek miiktarda tüketmemelisiniz. Ara öğünde 1 ince halka dilim uygun olacaktır.

Asitli içecekler, fazla soda tüketimi ve alkolün de ödeme neden olduğunu unutmayın.

Dinlenin: Az uyumak da ödeme neden olabilir, bu nedenle uyku düzeninize, 7-8 saat uyumaya özen gösterin.

Egzersiz yapın: Her derde deva egzersiz burada da karşımıza çıkıyor, orta tempolu 30-45 dakikalık yürüyüş hem dolaşımı hızlandırarak ödemi engeller hem de endorfin salgılatıp mutlu eder.

Ödem atmak için sağlıklı çay ve besinlerden yardım alın. Bu amaçla kullanabileceğimiz çaylar; yeşil çay, ısırgan çayı veya rezene olabilir. Çayların demlenme sürelerine dikkat etmeli ve birbiriyle karıştırmadan tüketmelisiniz.

Öğünlerinize ödem atan salata ekleyin: Salatalık, domates, marul, maydanoz, limon, taze nane, maydanoz ve elma sirkeli bir salata da iyi bir besin olacaktır.


Sağlıklı günler dilerim.

25 Eylül 2014 Perşembe

Online Diyet Takibi


Online Diyet Takibinde İndirim var.

Aylık ücret 125 TL oldu:)


Neden online diyet?
Cevabı basit: Pratik olduğu için. Hepimizin vakit problemi yaşadığı bir dönemde online diyet hem sağlığınıza kavuşmanız da hem tartıda arzuladığınız kiloyu görmeniz için size pratik mi pratik bir seçenek sunuyor.

Diyetisyen kontrolünde mi?
Elbette diyetisyen kontrolünde. Zayıflama programları diyetisyen tarafından takip edilmediğinde su ve kas kayıplarına neden olarak sağlığınızı bozabilir, hem verdiğiniz kiloları geri alırsınız, hem de sağlığınızı kaybedersiniz. Bu nedenle online diyet sisteminde diyetiniz Uzman Diyetisyen Ayşe Nur Yılmaz tarafından size uygun olarak hazırlanmaktadır.

Sistem nasıl işliyor?
Mail ile ulaşarak dytaysenur@gmail.com adresine mail atıyorsunuz, doldurmanız gereken online diyet takip bilgi formunu size mail ile iletiyoruz.
Ödemenizi aşağıdaki ödeme düğmelerinden kredi kartı gerçekleştirebilir veya banka havalesi ile yapabilirsiniz.

Online Diyet bilgi formunu doldurduktan ve ödemenizi gerçekleştirdikten sonra e-mail ile programınızı size ulaştırıyoruz. Haftalık olarak kilo takibinizi yapıyor ve diyetinizi haftalık değiştiriyoruz. 

Program esnasında sorularınızı mail ile ulaştırabilirsiniz ve beslenme programınızda haftalık değişim haricinde ara değişiklikler de yapabiliriz. Paketlerimizi siz hedef kiloya ulaşana kadar aylık yeniliyoruz.

Hedeflenen vücut ağırlığına ulaşıldıktan sonra kaybedilen kilonun kalıcı olması için online kilo koruma programı uygulanmaktadır. Kilo koruma programının süresi kaybedilen ağırlığa göre değişmekte ve bireysel ayarlanmaktadır.

Online Diyet ile Verilen Hizmetler
Kilo verme – zayıflama -- diyeti
Gebelik döneminde beslenme
Emzirme dönemi diyeti
Yaşlı beslenmesi
Sporcu beslenmesi 
Kilo alma hizmeti
Hastalıklara özel beslenme programı

Ücretlendirme
Takipli Online Diyet Sisteminin Aylık Ücreti:125 TL’dir.

Ödeme Nasıl Yapılıyor?
Eft bilgisi için dytaysenur@gmail.com adresine mail atabilirsiniz


Sağlıklı günler dilerim.


24 Eylül 2014 Çarşamba

Zayıflamak Güzeldir


biri ‪#‎kilokaybı‬ mı dedi:) diyetin ilk tartılmalarına bayılıyorum 1 çift 9 günde kaç kilo verebilir? cevap veriyorum 9 üstelik 6,7 yağ kaybı ile:)‪#‎diyet‬ ‪#‎diyetisyen‬ ‪#‎ümraniye‬

1 aydır diyet yapıyor olsaydınız kaç kilo gitmiş olurdu? 

yapamam diyene kadar başlasaydınız 1 ayda 4,8 1,5 ayda 7 kg verebilirdiniz



kış-soğuk demeden kilo verenler kulübü kurduk, bekleriz:) #zayıflama #diyet #diet #zayıflamakgüzeldir


zayıflamak güzeldir, zayıflatmak daha güzeldir;))

zayıflamak güzeldir, zayıflatmak daha güzeldir;))

zayıflamak güzeldir, zayıflatmak daha güzeldir;))



sağlıklı beslen, sağlıklı kilo ver;)





emzirme döneminde kilo kaybı başkadır, işte süper bir örnek;) 



zayıflamak güzeldir, zayıflatmak daha güzeldir;)) #dünyayıhafifletmece #diyet #onlinediyet


Dünyayı hafifletiyoruz;) bugünden 2 güzel örnek  zayıflama istiyorsan erteleme;)



bayramdan mutlu dönenler;)


kilo vermek istiyorsan erteleme;)




23 Eylül 2014 Salı

Böbrek Hastalıkları ve Beslenme

Böbrekler görevleri nedeniyle hayati önem taşırlar. 

Metabolizma atık ürünleri olan üre, kreatinin, ürik asit, ilaç ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamak, vücut sıvı elektrolit dengesini düzenlemek, vücudun asit-baz dengesini düzenlemek, kan basıncını düzenlemek ve alyuvar yapımını uyarmak temel görevleridir.

Besinlerin metabolizması sonrası açığa çıkan atık maddelerin önemli bir kısmı böbreklerden atılması böbrek hastalıkları durumunda beslenmede önemli değişiklikler yapılmasını zorunlu kılar. 

Genel olarak böbrek hastalarının sınırlandırılması gereken besinler önerilenden fazla süt, yumurta, et grubu besinler, tuz ve yüksek tuz içeren konserveler, salamura besinler, işlenmiş et ürünleri, kuruyemişler, kuru meyveler, sakatatlar, meşrubatlar, muz, kavun, patates, kurubaklagiller, bulgur, mısır gibi besinlerdir.

Günlük tüketilen su miktarı hastanın durumuna göre ayarlanmaktadır. Böbrek yetmezliğinin son dönemlerinde sıvı miktarı dikkatli takip edilmeli, tüketilen çay, ayran, çorba gibi besinlerin hesaplanması unutulmamalıdır.


Böbrek hastaları için besin hazırlanırken yemeğin içerisine eklenen besinlerin tuz içeriğine dikkat edilmeli, kızartma yöntemi uygulanmamalı, doymuş yağ kullanılmamalıdır. Sebze yemekleri hazırlanırken ilk haşlama sularının dökülmesi potasyum alımını azaltacaktır. 

Beslenmenin hastalığa uygun sürdürülmesi için böbrek hastalıklarında diyet kişiye özel olarak diyetisyen tarafından planlanmalıdır.

Uzman Diyetisyen Ayşe Nur Yılmaz

21 Eylül 2014 Pazar

Yaşlılıkta Beslenme

Yeterli ve dengeli beslenme her yaşta olduğu gibi yaşlılık döneminde de büyük önem taşımaktadır. Yaşa bağlı oluşabilecek hastalıkların önlenmesinde veya geciktirilmesinde, varsa mevcut hastalığın tedavi edilmesinde beslenme önemli rol oynamaktadır.  

Bu dönemde dikkat edilmesi gereken ilkeler şu şekilde sıralanabilir:

Beslenmenin tüm besin gruplarını içermesine dikkat edilmeli, besin çeşitliliği sağlanmalıdır. Dört temel besin gruplarından süt grubunda yer alan süt, peynir ve yoğurt; et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta ve kuru baklagiller; sebze ve meyve grubu ile tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç seçilerek günlük beslenmede yer almalıdır.

Bireylerin ideal vücut ağırlığında olmaları sağlanmalıdır. Sağlık problemlerini önlemek ve kontrol edebilmek için zayıflıktan ve şişmanlıktan kaçınmalıdır.

Öğün sayısı artırılmalı, az ve sık yemek yenilmelidir. Az ve sık beslenme ile sindirim problemleri önlenebilir. Bireylerin düzenli beslenmesi takip edilmeli ve başta kahvaltı olmak üzere asla öğün atlanmamalıdır.

Yaş ilerledikçe görülme sıklığı artan kalp-damar hastalıkları ve kolesterol yükseklikleri nedeniyle diyetteki toplam yağ miktarı azaltılmalıdır. Hayvansal kaynaklı yağ tüketimi azaltılmalı, bitkisel kaynaklı sıvı yağlar tercih edilmelidir. Az yağlı veya yağsız süt ve yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir.

Omega 3 yağ asitlerinin yoğun olarak bulunduğu balık türleri haftada en az 2 kez tüketilmelidir.

Besinler hazırlanırken haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri kullanılmalıdır.

Günlük beslenmede tam tahıllar, kurubaklagiller, kabuklu taze sebze ve meyveler tüketilmeli, günlük lif alımı arttırılmalıdır.

Sıvı tüketimi arttırılmalıdır. Günde en az 8-10 bardak su tüketilmelidir. Bu miktarın büyük kısmı su olarak tüketilmelidir.

Aşırı çay, kahve, gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. Bitki çayları yüksek miktarda tüketilmemelidir.

Diyette tuz miktarı azaltılmalıdır. Hazırlanmış yemeklere ilave edilmemeli ve tuz içeriği yüksek besinler olan turşu ve salamuralardan uzak durulmalıdır.Şeker, şekerli besinler ve hamur tatlılarının tüketimi sınırlanmalıdır.

Yaşa ve fizyolojik duruma uygun olarak fiziksel aktivite yapılmalı, sigara ve alkol kullanılmamalıdır.

Bireylerin sağlıklı beslenmelerinin sağlanması için beslenme uzmanlarından yardım alınmalıdır.


19 Eylül 2014 Cuma

Online Diyet

 ‪#‎onlinediyet‬  ile ‪#‎zayıflamakgüzeldir‬ ‪#‎diyet‬ ‪#‎diyetisyen‬‪#‎zayıflama‬ ‪#‎motivasyon‬ ‪#‎zayıflıyorum‬
 ‪#‎ümraniye‬ ‪#‎diyetkardeşliği‬

1 ayda kaç kilo verdiler? #onlinediyet #zayıflamakgüzeldir #keepintouch #diyet #diet #diyetisyen #diyetkardeşliği #zayıflama

Dört bir tarafta online diyet:)  geçen hafta diyete başlayan 1,5 kg verdi bile.. online diyet takibi detaylı bilgi için online diyet tıklayın;) veya dytaysenur@gmail.com adresine mail atın:) 

online diyet takibi detaylı bilgi için online diyet tıklayın;) veya dytaysenur@gmail.com adresine mail atın:)


online diyet takibi detaylı bilgi için online diyet tıklayın;) veya dytaysenur@gmail.com adresine mail atın:)


online diyet ile zayıflamaya devam:))


her ikisi de kazandı:) iddiayı kazanansa küçük kardeş oldu, korumada  takibe devam #onlinediyet #zayıflamakgüzeldir


rekabet 1. ve 2. perde aşağıda;)
online diyette rekabet var, abla-kardeş iddiası kim daha fazla zayıflayacak? bekleyelim görelim;) dünyayı hafifletmece #onlinediyet #rekabet 


Rekabette ikinci perde;) online diyet ile zayıflamaya devam






17 Eylül 2014 Çarşamba

Yürüyorsak sebebi çok





Sağlıklı bir yaşamanın olmazsa olmazlarından biri de egzersiz. Günlük hayatımızda spor salonuna gitmek için vakit bulamasak da her gün kolaylıkla yapabileceğimiz, ekipmana ihtiyaç duymayan kolay bir egzersiz mevcut: Yürüyüş. İşte düzenli yürüyüş yapmayı daha çok sevdirecek nedenler:
·       Düzenli yürüyüş kan dolaşımı arttırarak kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur, kan basıncını düzenler.

·         Enerji harcarsınız, kilo kaybına yardımcı olur.

·         Kas miktarını yükseltir.

·         Metabolizma hızını arttırır.

·         Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.

·         Stresi azaltır, morali yükseltir.

·         Mutluluk hormonu endorfin salınımını uyarır.

·         Vücut dengesini ve koordinasyon yeteneğini yükseltir.

·         Kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur, dayanıklılığı arttırır.

·         Özgüveni arttırır.

·         İyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterolü düşürür.

Faydası bu kadar fazlayken hemen bir pedometre(adım sayar) alıyoruz veya telefonumuza adım sayısını ölçen bir uygulama indirip yürüyüşe başlıyoruz. Hedef 10.000 adım;)


Önemli not: Yürürken uygun kıyafet ile güvenli yerlerde yürümelisiniz ve kronik hastalığı olanlar, özel sağlık durumuna sahip olanlar ve yaşlılar doktorlarına egzersiz programlarını danışmalılar.

10 Eylül 2014 Çarşamba

Tatil kiloları ile vedalaşın


Tatil sezonu bitti, bitiyor. Ramazan, bayram ikramları, tatil kaçamakları derken kilo alanlardansanız artık vedalaşma vakti geldi. Tatil döneminde uzayan çeşitlenen kahvaltılar, bol bol tüketilen dondurmalar, limonatalar, kebaplar tartıda birkaç kg artışa neden olabilir, önemli olan bu yeni artışa alışmadan onunla vedalaşmak. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

Öncelikle düzenli beslenme alışkanlığına dönmelisiniz, geç kahvaltılar, uzayan öğünler yerini düzenli 3 ana öğün ve 3 ara öğüne bırakmalı.

Ana öğünlerde sebze, salata, yoğurt ve tam tahıllar ön planda olmalı. Özellikle her öğünde az yağlı/yağsız salata tüketmek faydalı olacaktır. Salataya tuz ilave etmemelisiniz.

Ara öğünlerde ise miktarına dikkat ederek meyve ve süt ürünleri tüketmelisiniz; paketli ürünler, rafine karbonhidrat içeren besinlerden bir süre uzak durmalısınız.

Günlük su tüketimini bir miktar arttırmak ödem dolayısıyla ağırlık kaybına yardımcı olacaktır, günlük 2,5-3 litre su tüketmeli, asitli içecekler, soda, maden suyu tercih etmemelisiniz. Ödem atıcı özelliğinden faydalanmak adına günde 2 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

Son olarak hareket. Haftada 5 gün 30-45 dakikalık orta tempolu yürüyüşler hem sonbahar keyfini yaşatsın, hem tatil kilolarıyla savaşsın.


Sağlıklı günler dilerim.