3 Aralık 2015 Perşembe

Diyet Kabak Kızartma

Akşam yemeği için düşük kalorili fırında kabak kızartmasına ne dersiniz?


Malzemeler:
3 adet  kabak 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kara biber
Yarım çay kaşığı pul biber
Az tuz
Üzeri için dereotu ve 4 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt.

Hazırlanışı:
Kabakları alacalı soyun, 1 santim kalınlığında kesin, yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra baharatlarını ve yağını ekleyin. 200 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis ederken üzerin dereotu ve yoğurt ekleyin.

Besin Bilgisi:
Bu malzemelerden iki porsiyon kabak kızartma elde edebilirsiniz, yanına 2 yemek kaşığı yoğurt ile servis edildiğinde porsiyon enerjisi yaklaşık 130 kkal olacaktır.
Afiyet Olsun:)