26 Eylül 2017 Salı

Ödem Attıran İçecekler




Ödem attıran, sindirimi kolaylaştırarak gaz ve şişkinliği azaltan içecekler:

Su: Diyet listelerinin en önemli parçalarından su karın bölgesinin incelmesine direkt etki ediyor. Yetersiz su tüketmek hem ödeme hem de kabızlığa neden olacaktır. Yeterli su tüketimi (yaklaşık 2-2,5 litre kadar) ile vücuttaki toksik maddeleri atmakla kalmaz, tokluk hissini de arttırırsınız. Yakınınızda su bulundurun, bol bol için.


Yeşil Çay: Yeşil çayın metabolizma hızlandırma etkisinin yanında ödem atma etkisi de kuvvetlidir, kaçamak yaptıktan sonraki gün bol su ve 2 fincan yeşil çay vicdanınızı rahatlatır.
Nane Çayı: Nane de iyi ödem söktürücülerden, nane çayı hem metabolizmayı hem sindirimi hızlandırır. Bu etkileri ile şişkinliği azaltır.


Ananas-Kivi suyu: Ananasta bulunan bromelin enzimi vücuttan ödemi atmaya yardımcı olur. 1 dilim ananas ve 1 kiviyi 100 ml su ile blenderdan geçirip ara öğün yerine içebilirsiniz. 2 porsiyon meyve yerine geçtiğini unutmayın.


Yağsız süt: Yağsız süt hem kalsiyum içeriği hem protein içeriği ile metabolizmayı hızlandırır, yeterli kalsiyum tüketiminin yağ kaybına olumlu etkileri de varken bir ara öğününüze 1 bardak yağsız süt ekleyebilirsiniz.


Ayrıca-->Ödem çayı: 

1 lt kaynamış suya,
1 tatlı kaşığı yeşil çay,
1 tutam nane,
1 çay kaşığı kekik,
2 dilim limon,
1 halka zencefil ekleyin
5-7 dk bekletin.
Süzün.
Yarısını bir ara öğünde, diğer yarısını da diğer öğünde için, günde 2,5 litre su içmeyi de ihmal etmeyin. Arka arkaya 3 gün yapılabilir ve tekrar yapılmak için en az 15 gün ara vermek gerekir, sağlıklı bireyler için uygundur, ilaç kullananlar, hamileler ve emziren anneler için uygun değildir.



18 Ağustos 2017 Cuma

Şekersiz Çikolata Topları

Madem şekersiz lezzetler arıyoruz işte şekersiz çikolata topları:

Çikolata Topları (6 adet)


Malzemeler:
2 adet kuru kayısı
4 adet hurma
1 yemek kaşığı kuru üzüm
4 adet ceviz
2 tatlı kaşığı kakao
Üzeri için: Hindistan cevizi

Yapılışı:

Kuru meyveleri yumuşayana kadar suda bekletin, suyunu süzün.
Tüm malzemeleri karıştırın, rondodan geçirin.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
Hindistan cevizi ile kaplayın. (daha fazla çikolata tadı isterseniz kakao ile de kaplayabilirsiniz)
3 tanesi yaklaşık 100 kkal enerji içerir ve bir ara öğün (1 porsiyon meyve ve 2 adet ceviz) yerine tüketilebilir.
Afiyet olsun

16 Ağustos 2017 Çarşamba

Ödem Atıcı Su

Su içmekte zorlananlar parmak kaldırsın 🙋 

Ödem atmaya yardımcı tarif burada


1 litre su
Yarım salatalık 
4-5 dal nane
Yarım limon
Opsiyonel: yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil

Afiyet olsun 

14 Ağustos 2017 Pazartesi

Tuz Tüketimini Azaltmanın Yolları

Fazla tuzlu beslenmek tartıldığınızda daha yüksek bir rakamla karşılaşmanıza ve bazı sağlık sorunlarına neden olabilir.


Sağlıklı bireylerde, günlük tuz tüketim miktarının 5-6 gramı geçmemesi gerekirken, Türkiye’de günlük olarak 18 gram tuz kullanılıyor. Bu durum hipertansiyon, ödem oluşumu, kemiklerde kalsiyum kaybı ve böbrek hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa yol açabiliyor.


İşte daha az tuzlu, daha az ödemli bir yaşam için küçük ipuçları:


- Yemek pişirirken daha az tuz koyun ve iyot kaybını engellemek için tuzu son aşamada ekleyin.



- Sofraya tuzluk koymamak, yemeğin tadına bakmadan tuz eklememek ve küçük delikli olan tuzlukları kullanmak tuz tüketimini azaltmaya yardımcı olacaktır. Basit gibi görünüyor ama etkisi büyük :)


- Yemeklerin lezzetini artırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, rezene, fesleğen gibi bitki ve baharatlar eklenebilir.



- Salatayı tuzsuz veya az tuzlu yiyebilmek için limon ve sirke kullanılabilir. Hazır sosların tuz içerikleri yüksek olduğundan salata soslarını evde hazırlamakta fayda var.


- Restoranda servis edilen besinlerin tuz miktarının yüksek olduğu hatırlamalı, ev dışında yemek yediğimizde daha fazla su içmeliyiz.



- Besinleri satın alırken konserve yerine taze besinler; paketli ürünlerin de düşük sodyumlu, tuzu azaltılmış olanları alabilirsiniz.



- Tuz içeriği yüksek olan salam, jambon gibi besinler, konserveler, hazır çorbalar, hazır baharat karışımları, salamuralar (turşu, asma yaprağı, zeytin vb.), hardal, ketçap, soya sosu ve hazır sosların tüketimi sınırlandırılmalıdır.


- Maden sularının sodyum içeriği, etiketinden kontrol edilmelidir.


- Ve tabi ki en önemlisi böbreklerin sağlıklı çalışması için, gün içinde düzenli olarak en az 8-12 bardak su içilmelidir.



Sağlıklı günler dilerim:)

10 Ağustos 2017 Perşembe

Online Diyet Sistemi


Neden Online Diyet?
Cevabı basit: Pratik olduğu ve mesafeleri sıfırladığı için. Hepimizin vakit problemi yaşadığı bir dönemde online diyet hem sağlığınıza kavuşmanız da hem tartıda arzuladığınız kiloyu görmeniz için size pratik mi pratik bir seçenek sunuyor. Ayrıca farklı şehir ve ülkelerden diyet takibi yapmamızı sağlıyor.

Diyetisyen kontrolünde mi?
Elbette diyetisyen kontrolünde. Zayıflama programları diyetisyen tarafından takip edilmediğinde su ve kas kayıplarına neden olarak sağlığınızı bozabilir, hem verdiğiniz kiloları geri alırsınız, hem de sağlığınızı kaybedersiniz. Bu nedenle online diyet sisteminde diyetiniz Uzman Diyetisyen Ayşe Nur Yılmaz tarafından size uygun olarak hazırlanmaktadır.

Sistem nasıl işliyor?
Mail ile ulaşarak dytaysenur@gmail.com adresine mail atıyorsunuz, doldurmanız gereken online diyet takip bilgi formunu size mail ile iletiyorum, diyete başlıyoruz.

Online Diyet bilgi formunu doldurduktan ve ödemenizi gerçekleştirdikten sonra e-mail ile programınızı size ulaştırıyoruz. Haftalık olarak kilo takibinizi yapıyor ve diyetinizi haftalık değiştiriyoruz.

Program esnasında sorularınızı mail veya whatsapp ile ulaştırabilirsiniz ve beslenme programınızda haftalık değişim haricinde ara değişiklikler de yapabiliriz. Paketlerimizi siz hedef kiloya ulaşana kadar aylık yeniliyoruz.

Hedeflenen vücut ağırlığına ulaşıldıktan sonra kaybedilen kilonun kalıcı olması için online kilo koruma programı uygulanmaktadır. Kilo koruma programının süresi kaybedilen ağırlığa göre değişmekte ve bireysel ayarlanmaktadır.

Online Diyet ile Verilen Hizmetler
Kilo verme – zayıflama -- diyeti
Gebelik döneminde beslenme
Emzirme dönemi diyeti
Yaşlı beslenmesi
Sporcu beslenmesi
Kilo alma hizmeti
Hastalıklara özel beslenme programı

Ücretlendirme
Takipli Online Diyet Sisteminde 4 haftalık 175 TL ve 8 haftalık 300 TL olmak üzere 2 ayrı paket  bulunmaktadır. Ödemenizi banka havalesi ile gerçekleştirebilirsiniz.

Ödeme Nasıl Yapılıyor?
Eft bilgisi için dytaysenur@gmail.com adresine mail atabilirsiniz

Sağlıklı günler dilerim.

İlginizi çekebilir:

http://diyetisyenaysenur.blogspot.com.tr/2014/09/online-diyet.html


http://diyetisyenaysenur.blogspot.com.tr/2014/09/zayflamak-guzeldir.html


28 Temmuz 2017 Cuma

İletişim



Diyetisyen Ayşe Nur Yılmaz Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Adres Bilgileri:

Alemdağ Caddesi No:118 Sancaklar İş Merkezi Kat:6 N:35

Tekbir Mağazası Üstü

İletişim-Randevu için: 0537 989 52 17

Whatsapp: 05379895217

İnstagram: https://www.instagram.com/diyetisyenaysenur/

Ödeme Sebep Olan Besinler

Bazı günler elleriniz, ayaklarınız şiş uyanırsınız, tartıldığınızda da kilo almış olduğunuzu görürsünüz. Aslında bu duruma neden olan ödem yani vücutta tutulan su miktarının artmasıdır. Ödem durumunda vücutta dokular arasında normal olandan fazla su bulunur. Bu duruma beslenmeniz neden oluyor olabilir, öte yandan hastalık nedeniyle ve hormonal değişimlere bağlı olarak da vücudun su tutabileceği unutulmamalıdır.



Ödem problemlerini sık sık yaşıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı besinler var:

Tuz: Ödemin bir numaralı sebebi tuzdur. Yemekleri pişirirken az tuz eklemeli, sofrada tuzluk bulundurmayarak aldığınızı tuz miktarını azaltın.

Restoran yemekleri: Özellikle fast food tabir ettiğimiz hamburger, pizza, döner gibi besinler normal yemeklerimizden çok fazla tuz içerirler, mümkün olduğu kadar tüketim sıklığını azaltın.

Turşular, salamuralar: Hepimizin yaprak sarmasını çok seviyoruz, turşular türk mutfağının vaz geçilmez parçaları ama maalesef ödem yaptığınız dönemlerde tükettiğiniz miktara dikkat etmeniz şart.


Krakerler: Ara öğünlerde çay yanına veya kahvaltıda peynirle yenilen tuzlu krakerler de günlük tuz miktarını yükseltiyor.

Rafine şeker: Özellikle sofra şekeri, şeker eklenmiş besinler de metabolizması nedeniyle su tutulmasına neden olurlar. Bu nedenle hazır meyve suları, şekerli bisküviler ve şerbetli tatlılara dikkat.

Kuruyemişler: Akşam ara öğünlerinin sevilen öğeleri fındıklar, fıstıklar tuzlu olurlarsa ödeme neden olurlar, kavrulmamış olarak tüketebilirsiniz.

Soda: Satılan sodaların hemen hemen tamamında yüksek oranda sodyum bulunur, düzenli soda içmek vücutta ödeme neden olacaktır.

Hazır soslar: Ketçap, nar ekşisi, hazır makarna sosları, hazır salata sosları, köfte harcı gibi ürünler de yüksek tuz içerirler. Mümkünse evde kendiniz hazırlayın.


Ve su: Ama yanlış anlaşılmasın su ödeme içilmediğinde neden olur, az su içerseniz vücut su toplayacaktır. Günlük 2-2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.