26 Şubat 2015 Perşembe

Diyet Yapamıyorum


Diyet yapamıyorum diyorsanız bazı değişiklikler işinize yarayabilir. Aşağıdaki önerilerden yapabildiğiniz kadarını yapmaya çalışın bir ayda bile farkı hissedeceksiniz.

İhtiyacınızı öğrenin: Diyetisyen yardımı alarak günlük enerji, besin grupları ve besin öğeleri ihtiyacınızı ve vücut bileşimini yani vücudunuzda ne kadar su, kas, yağ olduğunu hangi bölgelerde dağıldığını ve ne kadar kilo kaybetmeniz gerektiğini öğrenin. Yanlış hedefler belirleyip, bedeninizi yormayın.


Daha fazla su için: Havaların soğumasıyla içilen su miktarı azaldı, günlük su tüketiminin artması hem ödem oluşumunu engeller, hem metabolizmayı hızlandırır hem de tokluk sağlar. En az 2,5 litre su içmeye çalışın

Küçük tabaklar alın: Yemeklerinizi daha küçük tabaklarda yemek porsiyon kontrolünüzü kolaylaştırır. Küçük tabak kullananların yaklaşık %30 daha az besin tükettikleri belirtilmiştir.

Kahvaltı yapın: Uyandıktan sonra 30 dakika en fazla 1 saat içinde kahvaltı yapın, vaktiniz varsa sofra kurun, aceleniz varsa tam buğday ekmeğine sandviç hazırlayabilirsiniz.

Hareketinizi arttırın. Adım sayar alın veya telefonunuza uygulama indirin, az bir artış bile olsa hareketinizi arttırın.

Çantanıza meyve atın: Yanınızda meyve taşımak hem ara öğün atlamanıza engel olur hem de tatlı krizlerinizi önler.

Kaçamaklarınızı affedin: Kaçamak yapmak çok sık olmadığı takdirde diyetinize olumlu etki bile yapabilir, bir öğün diyetiniz aksadığında hemen havlu atmayın, kaldığınız yerden devam edin. 
Kaçamaklarınızı not alıp diyetisyeninizle paylaşın, nasıl ve ne miktarda tüketebileceğinizi öğrenin.

Aç kalmayın: Diyet yapmak vücudu aç bırakarak savaşmak değildir, yeterli besin öğelerini almazsanız sağlıklı kilo veremezsiniz, 4 saatten uzun süre aç kalmayın.

Yeşil çay için: Yeşil çay veya içinde sinameki içermeyen bitki çayları vücutta ödem oluşmasını engellemeye ve ödem atmaya yardımcı olurlar, hem tartıda azalmalar hem de bel çevresini inceltmek için her gün bir-iki 

Bu değişikliklerle ayda 5 kilo verebilirsiniz, sağlıklı günler

0 yorum:

Yorum Gönder