28 Ağustos 2011 Pazar

Bayram Beslenmesi

Bayram dönemleri geldiğinde tatilde olmanın ve ziyaretlerin etkisiyle besin tüketimimizde önemli değişiklikler olmakta, bir de işin içine çikolatalar ve bayram tatlıları girdiğinde beslenmemiz rayından çıkabiliyor.

Bayram beslenmesinde unutmamız gerekenler

Oruç tulan bir aynın arkasından aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek mide, kalp ve barsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara ve kilo alımına yol açabilir.

Ana öğün ve ara öğün düzenine dikkat etmeli, en az2 ara öğün yapmalıyız. Yemekleri hazırlarken mümkün oldupunca az yağ kullanmalı, soframızda salata bulundurmalıyız.

Bayramda ağızları tatlandırmak için ağır hamurlu tatlılar ve çikolatalar yerine, sütlü ve meyveli tatlıları tüketmek ve porsiyon miktarlarını az tutmak sağlıklı bir seçim olacaktır. Günde bir taneden fazla çikolata tüketmemeliyiz.

Ziyaretler sırasında artan çay ve kahve tüketimi aşırı miktarlarda olduğunda uykusuzluk, kalp ritim bozuklukları, mide problemlerine sebep olabilmektedir. Bu tür içeceklerin tüketilen miktarlarına özellikle kalp ve damar rahatzızlığı olanlar dikkat etmelidir.

Sabah mutlaka güne kahvaltı yaparak başlanmalıdır, kahvaltı hafif ve sebze-meyve de içerir nitelikte olmalıdır.

Su tüketimine dikkat edilmelidir.Günlük 2 litre su içilmelidir.

Sağlıklı bir bayram dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder