28 Eylül 2010 Salı

Zayıflama İlaçları-Besin Desteklerinin Kullanımı


Zayıflama ilaçları ile ilgili genel bilgiler;

Zayıflama amacıyla kullanılan ilaçlar temel olarak 3 prensiple vücuda etki etmektedir:
1.İştah mekanizmasına etki ederek iştahın azalmasını hedefler
2.Kepek ihtiva ednler; midede uzun süre kalarak tokluk hissi sağlar
3.Yağ emilimini etkileyen ilaçlar; vücuda alınan yağın barsaklardan olağan dışı atımını sağlar

Bu üç mekanizma da vücudun ağırlık kaybetmesine neden olabilir.
Ancak bu etkilerin hepsi geçicidir, vücuttan yağ kaybından ziyade kas ve su kaybedilmesine neden olur, ilaç kullanımı bırakıldığında ağırlık artışı kaçınılmazdır. Ayrıca bu etkiler düşük yağlı, posadan zengin sağlıklı bir beslenme programıyla da sağlanabiliri, böyle bir beslenme düzeni vücut yağlarını azaltmada diğer yöntemlerden daha etkindir.

İlaçların Denetimi;İlaç denetimi denildiğinde Sağlık Bakanlığının bu denetimden sorumlu olduğu anlaşılır ve reçete ile temin edilmelidir. Ancak ürün bitklsel destek, besin takviyesi gibi isimlerle piyasaya sürüldüğünde denetimini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gerçekleştirmektedir. Bu denetimlerle ilgili detaylı bilgi kuruluştan edinilebilir ancak unutulmamalıdır ki; bireyler üzerinde klinik bir çalışmayı kapsamamaktadır.
Daha da önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan ise; bu ürünlerin online satış ile denetimsiz bir şekilde halka ulaştırılmasıdır. Herhangi bir kuruluştan onay almayan ürünler bakanlık onaylı ifadelerle satışa sunulabilmektedir.

Kısaca; kilo kaybetmek veya kazanmak amacınız ise; ilaç benzeri destekler kullanmamalısınız. Bu ürünleri bıraktığınız da iradenizle baş başa kalacağınızı, kaybettiğiniz kiloları tekrar alma riskiniz olduğunu unutmayın.

Sağlıklı bir beslenme programı ile hem ağırlık kaybedebilir, vücut ağırlığınızı sonrasında da koruyabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder