Havaların soğuduğu şu günlerde beslenmemizi ilgilendiren 2 önemli durumla karşı karşıyayız;
1. Grip-Nezle gibi hastalıklar
Havaların soğuması, kapalı-havasız mekanlarda geçirilen zamanın artmasıyla mikropları birbirimizle daha çok paylaşır ve bağışıklık sistemimizin zayıflamasıyla daha çok hastalanır hale gelmekteyiz.
Antioksidan özellik gösteren C vitamini yanında A ve E vitaminini de yeteri kadar almak gerekir.C vitamini kaynaklarımız; Turunçgiller başta olmak üzere meyveler ve maydanoz, roka gibi yeşil sebzeler başta olmak üzere sebzelerdir.
Çay, kahve yerine özellikle su tercih etmeniz veya taze meyve suları tüketmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirir
2. Vücut ağırlığımız artması--Kilo almak
Havaların soğumasıyla hareketlerimizde gelişen azalma, metabolizma hızımızın azalması ve soğuk havalarda vücudun ısıtılması için artan enerji gereksinmesini şekerli gıdalardan karşılama eğilimimizle vücut ağırlığımız artmaya başlar.
Yağlı ve şekerli gıdaların tüketimini azaltın.
Ara öğünlerinize dikkat edin, mutlaka meyve ya da yağsız tahıllardan birini tüketerek ara öğün yapın
Yeteri kadar---2 litre---su için.
Günde yarım saat kadar fiziksel aktivite yapmaya çalışın, aktif olun.
Günde en az 5 porsiyon sebze-meyve tüketin
Ihlamur, kuşburnu, ekinezya gibi bitki çaylarından tüketin.
Sağlıklı günler dilerim.
28 Kasım 2010 Pazar
Home »
ayşenur yılmaz
,
beslenme ve diyet uzmanı
,
diyet
,
diyetisyen
,
İstanbul
,
kilo verme
,
online diyet
,
sağlıklı beslenme
,
uzman diyetisyen
,
Ümraniye
,
zayıflama
» Kış Aylarında Beslenme
Kış Aylarında Beslenme
18:12
ayşenur yılmaz, beslenme ve diyet uzmanı, diyet, diyetisyen, İstanbul, kilo verme, online diyet, sağlıklı beslenme, uzman diyetisyen, Ümraniye, zayıflama
No comments
0 yorum:
Yorum Gönder