19 Temmuz 2012 Perşembe

Ramazanda Beslenme


Ramazan Geldi, Hoş Geldi;)
Oruç tutup sıhhat bulduğumuz bu güzel ayda nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor musunuz? İşte bazıları:

1) İftar ve sahur arasında en az 2 litre su tüketin

2)Mutlaka sahur yapmalıyız; aksi halde metabolizma hızımız düşer, kan şekerinde gerçekleşen azalma ile iftarda aşırı besin tüketimi gerçekleşir.

3)Sahurda tuzlu yiyecekler, aşırı yağlı besinler, kızartmalar ve rafine şekerlerden uzak durmalıyız,tam tahıllı karbonhidratları tercih ederek kan şekerimizi daha iyi kontrol ederiz, peynir, yumurta, yağsız süt veya yarım yağlı yoğurt da sağlıklı protein seçimleri olacaktır.

4)İftarda yemeklere hücum etmek yok;) çorba, hurma ve tam tahıllı ekmekle başlattığımız iftarımızı 10-15 dakika ara verdikten sonra et, sebze yemekleriyle devam ettirmeliyiz, böylece kan şekerimiz dengeli yükselecektir.

5)İftar sonrası ara öğünü ihmal etmeyin, iftardan 2 saat kadar sonra meyveli veya tahıllı bir ara öğün çok sağlıklı bir seçim olacaktır, e hiç mi tatlı yemeyelim? Bu ara öğünümüzde haftada 1-2 kez sütlü tatlıları, meyve tatlılarını veya dondurmayı tercih edebiliriz, yağlı şerbetli hamur tatlılarından ise uzak durmakta fayda var.

Sağlıklı ramazanlar dilerim.

Related Posts:

  • Sağlıklı Beslenme Beslenmenin kısaca tanımı; insanın, büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan öğeleri alıp vücudunda kullanabilmesidir. Sağlıklı beslenme vücuda ihtiyacımız olan besin öğelerin… Read More
  • Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler• Diyet bireye özgüdür, sizin için hazırlanmış liste dışında diyet listelerini uygulamayın. • Öğün atlamayın, öğün miktarlarında azaltma ya da arttırma yapmayın. • Daha yavaş yemek yiyin ve iyi çiğneyin. • Öğünleriniz ara… Read More
  • Eyvah Eyvah Çorbası;)Diyet yaparken zaman zaman ufak kaçamaklar yapıyorsunuz, ama bu sefer kaçamakları biraz abarttınız mı, diyetiniz tamamen bozulduğunu düşünerek umutsuzluğa kapılmayın... İşte size hafif bir çorba tarifi; Malzemeler: 2 orta … Read More
  • Süt GrubuBu gruptaki besinler; süt ve yerine geçen besinler; yoğurt, peynir ve süttozu gibi sütten yapılan besinlerdir. Bu besinler protein, kalsiyum fosfor, B2 vitamini (riboflavin) ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin öğesinin … Read More
  • Gıda Güvenliği Besin kaynaklı hastalıklar aslında düşündüğümüzden daha yaygındır. Kas ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı gibi şikayetlerle seyreden besin kaynaklı hastalıklar belirtileri açısından diğer hastalıklarla karıştırılabilir. Bes… Read More

1 yorum:

  1. merhaba

    calısdıgınız hastanenın adı nedır .
    yada tam olarak yerınız nerde

    YanıtlaSil