5 Kasım 2014 Çarşamba

En Hızlı Diyet




Son dönemlerde özellikle medyada karşımıza çıkan mucize diyetler çok hızlı kilo kaybetmek isteyenleri tuzağına düşürüyor. Elma diyeti, ayran detoksu, isveç diyeti derken amacı kilo vermek olan bireyler 3 gün birini 5 gün birini yaparak metabolizmalarıyla oynuyorlar.

Yine Dukan diyeti, Karatay Diyeti, Atkins Diyeti gibi bir veya birden fazla besin grubunun diyetten tamamen çıkarıldığı programlar hem sağlıksızdır, yağ yerine kas ve su kaybına neden olurlar; hem de sürdürülebilir değillerdir. Özellikle bu iç diyetin de ortak özelliği olan protein diyetleri böbrek yükünü arttırmakta, kan yağlarını olumsuz etkilemekte.

Peki En hızlı diyet hangisi?

Sağlıklı ve dengeli beslenmek. En doğru kilo verme yöntemi olan sağlıklı beslenme aslında diğerlerinden daha hızlıdır. Nasıl mı? Dengeli beslenerek ayda 4-6 kilo kaybedersiniz, ancak bu diyetler vücuttan yağ kaybına neden olduğu için sonuçları kalıcıdır ve sürdürülebilirler. Yapılan kısa süreli popüler diyetler bırakıldıklarında kaybedilen kilodan fazla dönüşe neden olurlar.

Bir diyetisyen tarafından takip edilen ve arkadaşınıza, komşunuza göre değil sizin beslenme alışkanlıklarınıza göre hazırlanmış diyet en hızlı kilo verdiren diyettir. Diğer diyetlerle hem sağlığınızı kaybedersiniz, hem de vaktinizi.

Sağlıklı günler dilerim

0 yorum:

Yorum Gönder