13 Kasım 2014 Perşembe

Kivi


C vitaminine ihtiyacımız arttığı bugünlerde kivi yemek için bir çok sebebimiz var. İşte kivinin faydaları:


C vitamini ile grip nezle gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. 

Kolajen sentezini arttırır, cildin yenilenmesini sağlar, ciltteki gözenekleri sıkıştırır. Kan sulandırıcı etkisi vardır

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerle savaşır.

Yüksek lif oranıyla sağlıklı boşaltım sistemine yardımcı olur, tansiyon düşürmeye kan yağları ve kolesterolü düşürmeye faydalıdır.

100 gram kivi 1 porsiyon meyve yerine geçer, 3,4 gram lif içerir ve neredeyse günlük ihtiyacımız kadar C vitamini içerir. Meyve seçimlerinize kiviyi de ekleyin, faydalarından faydalanın.

0 yorum:

Yorum Gönder