Diyabetliler (Şeker hastaları) pirinç pilavı ve beyaz ekmeği hayatlarından çıkarmalı mı?
Hayır. İşlenmiş ürünlerin tam tahıllı ürünlere kıyasla göre kan şekerini daha hızlı yükselttikleri doğrudur ancak önemli olan tek bir besinin glisemik indeksi değil; öğünün glisemik yüküdür. Yani öğün düzeninde sebze yemeği, et yemeği, yoğurt gibi besinler bulunduğunda miktara dikkat etmek kaydıyla pilav-makarna veya beyaz ekmek tüketilebilir.
31 Ağustos 2010 Salı
Home »
ayşenur yılmaz
,
beslenme ve diyet uzmanı
,
diyabet
,
diyet
,
diyetisyen
,
İstanbul
,
kilo verme
,
online diyet
,
uzman diyetisyen
,
Ümraniye
,
zayıflama
» Diyabetle ilgili bir soru
Diyabetle ilgili bir soru
15:14
ayşenur yılmaz, beslenme ve diyet uzmanı, diyabet, diyet, diyetisyen, İstanbul, kilo verme, online diyet, uzman diyetisyen, Ümraniye, zayıflama
No comments
Related Posts:
Grip Mevsiminde BeslenmeSonbahar biraz da hastalıkların mevsimi değil mi? Hastalanmamak için beslenmenizi güçlendirebiliriz, işte güçlü bir bağışıklık sistemi için öneriler: Beslenmenizde yağlı yiyecekleri bir miktar azaltarak yerini sebze meyve ve… Read More
Böbrek Hastalıkları ve Beslenme Böbrekler görevleri nedeniyle hayati önem taşırlar. Metabolizma atık ürünleri olan üre, kreatinin, ürik asit, ilaç ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamak, vücut sıvı elektrolit dengesini düzenlemek, vücudun a… Read More
Ödemden Kurtulmak İçin Zaman zaman karşılaşılan ödem problemi en yalın ifadeyle vücutta sıvı birikmesidir. Ödem giderici beslenme önerilerine geçmeden önce bu problemin çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabileceğini hatırlamalı ve uzman kontr… Read More
Aşure MevsimiAşure; muharrem ayında tüketimi artan ama her dönem severek tükettiğimiz bir tatlı. Aşure besin değerleri açısından değerlendirildiğinde en sağlıklı ve en besleyici tatlılardan... Aşure ile ilgili birkaç bilgiyi inceleyelim … Read More
Meyve SalatasıAra öğünler için yulaf ve kış meyveleri ile meyve salatası yapabilir, günlük posa alımınızı arttırabilirsiniz. Ara öğün meyve hakkınıza denk gelecek miktarda yenilmesi gerektiğini hatırlamalısınız. Malzemeler (4 kişilik)… Read More
0 yorum:
Yorum Gönder