Diyabetliler (Şeker hastaları) pirinç pilavı ve beyaz ekmeği hayatlarından çıkarmalı mı?
Hayır. İşlenmiş ürünlerin tam tahıllı ürünlere kıyasla göre kan şekerini daha hızlı yükselttikleri doğrudur ancak önemli olan tek bir besinin glisemik indeksi değil; öğünün glisemik yüküdür. Yani öğün düzeninde sebze yemeği, et yemeği, yoğurt gibi besinler bulunduğunda miktara dikkat etmek kaydıyla pilav-makarna veya beyaz ekmek tüketilebilir.
31 Ağustos 2010 Salı
Home »
ayşenur yılmaz
,
beslenme ve diyet uzmanı
,
diyabet
,
diyet
,
diyetisyen
,
İstanbul
,
kilo verme
,
online diyet
,
uzman diyetisyen
,
Ümraniye
,
zayıflama
» Diyabetle ilgili bir soru
Diyabetle ilgili bir soru
15:14
ayşenur yılmaz, beslenme ve diyet uzmanı, diyabet, diyet, diyetisyen, İstanbul, kilo verme, online diyet, uzman diyetisyen, Ümraniye, zayıflama
No comments
Related Posts:
Keçiboynuzu ve Keçiboynuzu PekmeziKeçiboynuzu, harnup adıyla da bilinen bir meyvedir, tarih boyunca tüketimi incelendiğinde çarpıcı sonuçlar elde ederiz; eski zamanlarda doğal tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılmıştır. Gelişen sanayi ile beyaz şekr sofr… Read More
Kahvaltının ÖnemiYaklaşık 10-12 saat süren bir açlık sonrasında tükettiğimiz besinlerin tümü kullanılır, sağlıklı olmamız için kan şekerimizin belli bir düzeyde olması gerektiğinde bu uzun açlık sonrasında yapılan kahvaltı çok önem taşır. K… Read More
Diyabetle ilgili bir soruDiyabetliler (Şeker hastaları) pirinç pilavı ve beyaz ekmeği hayatlarından çıkarmalı mı? Hayır. İşlenmiş ürünlerin tam tahıllı ürünlere kıyasla göre kan şekerini daha hızlı yükselttikleri doğrudur ancak önemli olan tek bir b… Read More
Günlerden PazartesiYine bir Pazartesi ve diyet yapmaya mı karar verdiniz? Diyete neden pazartesi başlıyoruz, yoğun geçen haftasonunun arkasından geldiği için mi yoksa diyeti ertelemeye mi eğilimimiz var? Aslında ikisi de... Peki pazartesi diy… Read More
Kış Aylarında BeslenmeHavaların soğuduğu şu günlerde beslenmemizi ilgilendiren 2 önemli durumla karşı karşıyayız; 1. Grip-Nezle gibi hastalıklar Havaların soğuması, kapalı-havasız mekanlarda geçirilen zamanın artmasıyla mikropları birbirimizle d… Read More
0 yorum:
Yorum Gönder