31 Ağustos 2010 Salı

Diyabetle ilgili bir soru

Diyabetliler (Şeker hastaları) pirinç pilavı ve beyaz ekmeği hayatlarından çıkarmalı mı?

Hayır. İşlenmiş ürünlerin tam tahıllı ürünlere kıyasla göre kan şekerini daha hızlı yükselttikleri doğrudur ancak önemli olan tek bir besinin glisemik indeksi değil; öğünün glisemik yüküdür. Yani öğün düzeninde sebze yemeği, et yemeği, yoğurt gibi besinler bulunduğunda miktara dikkat etmek kaydıyla pilav-makarna veya beyaz ekmek tüketilebilir.

Related Posts:

  • Grip Mevsiminde BeslenmeSonbahar biraz da hastalıkların mevsimi değil mi? Hastalanmamak için beslenmenizi güçlendirebiliriz, işte güçlü bir bağışıklık sistemi için öneriler: Beslenmenizde yağlı yiyecekleri bir miktar azaltarak yerini sebze meyve ve… Read More
  • Böbrek Hastalıkları ve Beslenme Böbrekler görevleri nedeniyle hayati önem taşırlar.  Metabolizma atık ürünleri olan üre, kreatinin, ürik asit, ilaç ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamak, vücut sıvı elektrolit dengesini düzenlemek, vücudun a… Read More
  • Ödemden Kurtulmak İçin Zaman zaman karşılaşılan ödem problemi en yalın ifadeyle vücutta sıvı birikmesidir. Ödem giderici beslenme önerilerine geçmeden önce bu problemin çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabileceğini hatırlamalı ve uzman kontr… Read More
  • Aşure MevsimiAşure; muharrem ayında tüketimi artan ama her dönem severek tükettiğimiz bir tatlı. Aşure besin değerleri açısından değerlendirildiğinde en sağlıklı ve en besleyici tatlılardan... Aşure ile ilgili birkaç bilgiyi inceleyelim … Read More
  • Meyve SalatasıAra öğünler için yulaf ve kış meyveleri ile meyve salatası yapabilir, günlük posa alımınızı arttırabilirsiniz. Ara öğün meyve hakkınıza denk gelecek miktarda yenilmesi gerektiğini hatırlamalısınız. Malzemeler (4 kişilik)… Read More

0 yorum:

Yorum Gönder