8 Ekim 2010 Cuma

Beslenme Danışmanınız Diyetisyen Mi?

Diyetisyenlik üniversitelerin 4 yıllık lisans düzeyinde "Beslenme ve Diyetetik" bölümlerinden mezun olmuş kişilerin kullanabileceği bir ünvandır. Fakat malesef günümüzde özellikle obezite sıklığının artmasıyla beslenmenin popüler hale gelmesi beslenme konusunda uzman olmayan bireylerin beslenme danışmanlığı yapmasına neden olmaktadır.

Tıp doktorları, bitkibilimciler, akupunktur uzmanları, çeşitli enerji yönetimi uzmanları-ayurveda gibi-ve hatta kendilerini yaşam koçu diye adlandıran bireyler beslenme danışmanlık hizmeti vermekte hatta diyet listeleri hazırlamaktadır. Sağlıklı beslenme multidisipliner yaklaşımla kazanılan bir alışkanlıktır ve bu grupta doktorlar yer almalıdır ancak aldıkları eğitim nedeniyle tıp doktorlarının beslenme konusunda bir yetkinliği bulunmamaktadır.

Beslenme danışmanlığı alırken karşınızdaki kişinin diyetisyen olmasına özen gösterin aksi halde yetkin olmayan bireylerden sağlınızı olumsuz etkileyecek mesajlar alabilirsiniz. Gerekli görürseniz hangi fakülteden mezun olduğunu sorgulayın. www.diyetisyenrehberi.net veya www.diyetisyenler.org gibi sitelerden isim araması yapın.

Sağlığınız ucuz değil uzman olmayan kişilerin sağlığınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder