12 Ekim 2010 Salı

Pepeçura

Pepeçurayı duydunuz mu?
Pepeçura karadenizde kokulu üzümden yapılan pelte benzeri bir tatlı;

Malzemeler
10 porsiyon için


Üzüm suyu içim; 2,5 kg kokulu siyah üzümü 1,5 çay bardağı su ile kaynatın, ezin ve temiz bir şekilde süzün.

2 litre üzüm suyu için
5 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker

Mısır unu ve nişastayı karıştırın üzüm suyunu ekleyerek topaklaşmasını engelleyin. Kaynama noktasında bulunan üzüm suyuna karıştırarak ekleyin karıştırdıktan hafif kıvsm aldıktan sonra şekeri ilave edip karıştırın. Daha ekşi bir tat elde etmek isterseniz şeker koymayabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelince servis kaplarına dökerek soğutun. soğuk olarak servis yapın. Servis esnasında bir miktar ceviz ekleyebilirsiniz.

Diyet yapanlara özel not; 1 porsiyon pepeçura; 2 meyve ve 1 ekmek değişimi yerine tüketilebilir

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. BEN BİR KARADENİZLİ OLARAK İSMİNİ BİLMİYORDUM AMA LEZZETİNİ BİLİYORUM . ÇOK MÜTHİŞ BİR LEZZET. TATMAYANLARA TATMASINI ÖNERİRİM.
    BUARADA AYSENUR HANIM DİYET YAPANLAR İÇİN NEKADAR TÜKETMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERMİŞSİNİZ YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SİZ HARİKASINIZ SİZ MUHTEŞEMSİNİZ. :)

    YanıtlaSil
  2. ;)amacımız diyeti lezzetlendirmek, afiyet olsun;) sevgiler..

    YanıtlaSil