4 Ekim 2010 Pazartesi

Keçiboynuzu ve Keçiboynuzu Pekmezi

Keçiboynuzu, harnup adıyla da bilinen bir meyvedir, tarih boyunca tüketimi incelendiğinde çarpıcı sonuçlar elde ederiz; eski zamanlarda doğal tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılmıştır.
Gelişen sanayi ile beyaz şekr sofralarımızda yer alırken doğal şekerli meyveler önemini yitirmiştir.

Meyve şekerinin vücudumuza faydalı olduğunu ve içerdiği gallik asiti göz önünde bulundurursak günlük beslenmemize şeker yerine ekleyebiliriz. Gallik asit bir çok kronik hastalığın riskini azaltmakta, sağlıklı antioksidan kaynağı olarak diyetimize olumlu etki yapmaktadır.

Çocuklarınız ve sizin için 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi veya 1 parça keçiboynuzunun diyetinizi daha renkli ve sağlıklı hale getiriceğini, tatlı krizini engelleyeceğini unutmayın. Bu miktarların yarım porsiyon meyve yerine geçtiğini de ekleyelim.

Sağlıklı günler dilerim.

Related Posts:

  • Sağlıklı AlışverişAlışverişe gittiğinizde ne alacağınızı şaşırıyor ve gereksiz bir çok besinle eve mi dönüyorsunuz? İşte alışveriş sepetinizi daha sağlıklı hale getirecek küçük öneriler; Doğal, taze ve mevsimine uygun besinleri tercih edin, … Read More
  • Beslenme Danışmanınız Diyetisyen Mi?Diyetisyenlik üniversitelerin 4 yıllık lisans düzeyinde "Beslenme ve Diyetetik" bölümlerinden mezun olmuş kişilerin kullanabileceği bir ünvandır. Fakat malesef günümüzde özellikle obezite sıklığının artmasıyla beslenmenin pop… Read More
  • Sebze ve MeyvelerBitkilerin her türlü yenebilen kısmı sebze ve meyve grubu altında toplanır. Bileşimlerinin önemli kısmı sudur. Bu nedenle günlük enerji, yağ ve protein gereksinmesine çok az katkıda bulunurlar. Ancak mineraller ve vitaminler… Read More
  • Et, Yumurta, Kurubaklagil GrubuBu grupta et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Yanı sıra ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır. Bu grup protein, demir, çinko, fosfor, magnezyum, B6, B12, B… Read More
  • Ekmek ve Tahıl GrubuTahıllar Türk toplumunun temel besin grubudur. Buğday, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, bulgur, yarma, gevrek ve benzeri ürünler bu grup içinde yer alır. Tahıl ve tahıl ürünleri … Read More

1 yorum:

  1. YAA BEN DENEDİM ALDIM AMA İNAN ZOR YEDİM..YİYORUM ..EEE YİYECEĞİM ???????
    ÇOK TATLI İNANIN AMA TATLI KRİZİ OLANLAR İÇİN BİRE BİR OLABİLİR. BU ARADA BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİDE GÜÇLENDİRİYOMUŞ. AYSEGL DENİZ

    YanıtlaSil