10 Eylül 2014 Çarşamba

Tatil kiloları ile vedalaşın


Tatil sezonu bitti, bitiyor. Ramazan, bayram ikramları, tatil kaçamakları derken kilo alanlardansanız artık vedalaşma vakti geldi. Tatil döneminde uzayan çeşitlenen kahvaltılar, bol bol tüketilen dondurmalar, limonatalar, kebaplar tartıda birkaç kg artışa neden olabilir, önemli olan bu yeni artışa alışmadan onunla vedalaşmak. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

Öncelikle düzenli beslenme alışkanlığına dönmelisiniz, geç kahvaltılar, uzayan öğünler yerini düzenli 3 ana öğün ve 3 ara öğüne bırakmalı.

Ana öğünlerde sebze, salata, yoğurt ve tam tahıllar ön planda olmalı. Özellikle her öğünde az yağlı/yağsız salata tüketmek faydalı olacaktır. Salataya tuz ilave etmemelisiniz.

Ara öğünlerde ise miktarına dikkat ederek meyve ve süt ürünleri tüketmelisiniz; paketli ürünler, rafine karbonhidrat içeren besinlerden bir süre uzak durmalısınız.

Günlük su tüketimini bir miktar arttırmak ödem dolayısıyla ağırlık kaybına yardımcı olacaktır, günlük 2,5-3 litre su tüketmeli, asitli içecekler, soda, maden suyu tercih etmemelisiniz. Ödem atıcı özelliğinden faydalanmak adına günde 2 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

Son olarak hareket. Haftada 5 gün 30-45 dakikalık orta tempolu yürüyüşler hem sonbahar keyfini yaşatsın, hem tatil kilolarıyla savaşsın.


Sağlıklı günler dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder