Yediklerimizin enerjilerine dikkat etmek yeterli değildir, tükettiğimiz besinlerin güvenli olmaları en az tüketilen besinler, besin öğeleri kadar önemlidir. Besinlerin güvenliğini sağlamak için yapmamız gerekenler ise aslında çok basit:
Besinlerinizi güvenilir ve temiz yerlerden satın alın.
Süt ürünleri, Et ürünleri gibi besinleri açıktan satın almayın, soğuk dolaplarda depolanmış ve paketli olmalarına özen gösterin.
Konserve besin alırken ezilmemiş ve bombe yapmamış olmasına dikkat edin.
Dondurulmuş besinleri çözünmeden soğutucuya koymaya özen gösterin.
Buzdolabında besinleri saklarken çiğ besinlerle pişmiş besinleri ayırmaya özen gösterin.
Çiğ tüketilen besinleri iyice yıkayın.
Pişirerek tüketilen besinleri iyi pişirmeye, pişirdikten sonra uygun soğutma basamaklarını uygulayarak buzdolabında saklamaya özen gösterin.
Pişmiş besinleri ısıtırken tüketilicek kısmını bütünden ayırarak ısıtın, besinlerin defalarca ısıtılıp soğutulmalarının risk oluşturduğunu unutmayın.
Sağlıklı beslenmenin "sağlıklı" besinlerle olabileceğini hatırlayın, tükettiğiniz besinlere özen gösterin şüphelendiğiniz hiçbir besini tüketmeyin, evinizde besinleri güvenli pişirin, saklayın ve güvenmediğiniz yerlerden alışveriş yapmayın.
23 Ocak 2011 Pazar
Home »
ayşenur yılmaz
,
beslenme ve diyet uzmanı
,
diyet
,
diyetisyen
,
İstanbul
,
online diyet
,
sağlıklı beslenme
,
uzman diyetisyen
,
Ümraniye
,
zayıflama
» Besinlere Güvenlik Kontrolü
Besinlere Güvenlik Kontrolü
20:57
ayşenur yılmaz, beslenme ve diyet uzmanı, diyet, diyetisyen, İstanbul, online diyet, sağlıklı beslenme, uzman diyetisyen, Ümraniye, zayıflama
No comments
Related Posts:
Bayramda Sağlıklı BeslenmeKurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Stratejileri Bayram dönemleri geldiğinde tatilde olmanın ve ziyaretlerin etkisiyle besin tüketimimizde önemli değişiklikler olmakta, bir de işin içine çikolatalar ve bayram tatlıları gir… Read More
Böbrek Hastalıkları ve Beslenme Böbrekler görevleri nedeniyle hayati önem taşırlar. Metabolizma atık ürünleri olan üre, kreatinin, ürik asit, ilaç ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamak, vücut sıvı elektrolit dengesini düzenlemek, vücudun a… Read More
Meyve SalatasıAra öğünler için yulaf ve kış meyveleri ile meyve salatası yapabilir, günlük posa alımınızı arttırabilirsiniz. Ara öğün meyve hakkınıza denk gelecek miktarda yenilmesi gerektiğini hatırlamalısınız. Malzemeler (4 kişilik)… Read More
Aşure MevsimiAşure; muharrem ayında tüketimi artan ama her dönem severek tükettiğimiz bir tatlı. Aşure besin değerleri açısından değerlendirildiğinde en sağlıklı ve en besleyici tatlılardan... Aşure ile ilgili birkaç bilgiyi inceleyelim … Read More
Grip Mevsiminde BeslenmeSonbahar biraz da hastalıkların mevsimi değil mi? Hastalanmamak için beslenmenizi güçlendirebiliriz, işte güçlü bir bağışıklık sistemi için öneriler: Beslenmenizde yağlı yiyecekleri bir miktar azaltarak yerini sebze meyve ve… Read More
0 yorum:
Yorum Gönder