23 Ocak 2011 Pazar

Besinlere Güvenlik Kontrolü

Yediklerimizin enerjilerine dikkat etmek yeterli değildir, tükettiğimiz besinlerin güvenli olmaları en az tüketilen besinler, besin öğeleri kadar önemlidir. Besinlerin güvenliğini sağlamak için yapmamız gerekenler ise aslında çok basit:

Besinlerinizi güvenilir ve temiz yerlerden satın alın.

Süt ürünleri, Et ürünleri gibi besinleri açıktan satın almayın, soğuk dolaplarda depolanmış ve paketli olmalarına özen gösterin.

Konserve besin alırken ezilmemiş ve bombe yapmamış olmasına dikkat edin.

Dondurulmuş besinleri çözünmeden soğutucuya koymaya özen gösterin.

Buzdolabında besinleri saklarken çiğ besinlerle pişmiş besinleri ayırmaya özen gösterin.
Çiğ tüketilen besinleri iyice yıkayın.

Pişirerek tüketilen besinleri iyi pişirmeye, pişirdikten sonra uygun soğutma basamaklarını uygulayarak buzdolabında saklamaya özen gösterin.

Pişmiş besinleri ısıtırken tüketilicek kısmını bütünden ayırarak ısıtın, besinlerin defalarca ısıtılıp soğutulmalarının risk oluşturduğunu unutmayın.

Sağlıklı beslenmenin "sağlıklı" besinlerle olabileceğini hatırlayın, tükettiğiniz besinlere özen gösterin şüphelendiğiniz hiçbir besini tüketmeyin, evinizde besinleri güvenli pişirin, saklayın ve güvenmediğiniz yerlerden alışveriş yapmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder