3 Ocak 2011 Pazartesi

Yılbaşı Bahaneniz Olsun


Bu sene yeni yılda yapılacaklar listenizde sağlıklı beslenmek, kilo vermek var mı? Hadi o zaman hayatımızı daha sağlıklı hale getirecek 5 basit beslenme önerisi:


1. Beslenmenizi ara öğünlerle şenlendirin, ana öğünleriniz arasında ve akam yemek sonrasında ara öğün yaparak kendinizi hem daha tok hissedin hem de metabolizmanızı hızlandırın. Ara öğün seçenekleriniz düşük yağlı süt ürünleri, diyet bisküviler veya meyveler olablir.


2. Sıvı tüketimnizi arttırın. Günlük sıvı gereksinmemiz; yaklaşık 2 litre kadardır, gün içinde tüketilen kahve, çay gibi içecekler susuzluk hissimizi azaltmakta ve su tüketimimizi azaltmakta; günlük yeterli sıvıyı almak için kahve çay gibi vücudumuzdan sıvı attıran içecekler yerine su, maden suyu, bitki çayları, çorba, düşük yağlı süt ürünlerinden yararlanmalısınız.

3. Beslenmenizdeki yağ miktarını azaltın; tükettiğinizi ürünleri az yağlı seçerek veya besinleri hazırlarken ızgara, haşlama gibi yöntemleri tercih ederek aldığımız yağ miktarını yarıya indirebilirsiniz.

4. Basit şeker tüketmeyin; günde 2 şekerli 20 bardak çay tüketen bir bireyin günlük aldığı şeker 40 küp şeker:100 gr şeker apmakta ve yaklaşık 2 kase sütlü tatlıdan aldığımız kadar şekere denktir.

5. Porsiyonlarınızı küçültün: Evinizde besin tüketirken daha küçük tabaklar kullanın, dışarıda yemek yerken servisin daha az olmasını rica edin veya öğününüzü arkadaşınızla paylaşın.

Kararlı olun, bu küçük değişikliklerin obeziteyle ilişkili diyabet, hipertansiyon, kanser gibi kronik hastalık risklerini azaltacağını unutmayın.

Sağlık için sağlıklı adımlar atalım...

0 yorum:

Yorum Gönder