1 Aralık 2014 Pazartesi

Elma Mevsimi

Hazır mevsimi gelmişken elma yemek için bir çok sebebimiz var. Hem ne demişler bilirsiniz “an apple a day keeps the doctor away” yani günde 1 elma doktoru uzak tutar. Bakalım faydaları nelermiş:



Elma yüksek miktarda çözünür lif içerir. Çözünür lif kolesterolü düşürmeye, insülin seviyesini kontrol altıda tutmaya yardımcı olur.

İçerdiği potasyum sayesinde kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olur.

Antioksidan bileşenleri ile cilt hastalıklarına, astım rahatsızlıklarına iyi gelir, cilde parlaklık verir.

Vücut sıvılarının salgısını arttırarak detoks etkisi oluşturur.

Isırarak yerseniz diş etlerini güçlendirir.

Eski Çin tıbbında ateşli hastalıklarda ateş düşürücü etkisi olduğuna inanılırdı.




Yüksek vitamin oranı ile hastalıklardan korunmaya ve hastalık sürecinde iyileşmeye yardımcı olur.

Tok tutar, yüksek lif içeriğinden bahsetmiştik, yüksek lif içerği daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Buna rağmen elma yedikten sonra açlık hissiniz artıyorsa elmayı yalnız tüketmeyin, tarçınlı yeşil çay içebilir veya yanına 2 ceviz tüketebilirsiniz.

İnsülin salınımını, kan şekeri seviyesini kontrol altına almaya yardımcı olur, böylelikle diyabet ile açtığınız cephede yanınızda yer alır.

Ayrıca elma sirkesi prebiyotik özelliği ile bağırsak ve böbrek sağlığını korumada etkindir. Elma sirkesini sabah aç şekilde tüketmemeli, salatalarınıza ekleyerek tüketmelisiniz.

Elmanın en güzel özelliklerinden biri de az enerjili olması, 1 küçük boy elma ortalama 60 kalori içerir üstelik bu enerji yağdan gelmez ve ara öğün için düşük enerjili iyi bir seçimdir. Üstelik ödem atmaya da yardımcı olduğundan tartıda yüzünüzü güldürür.

O zaman ne yapıyoruz ara öğünlere günde 1 elma ekliyoruz;)



1 yorum:

  1. Casino - Dr.MD
    The Wizard of Vegas Resort has over 파주 출장마사지 5,000 안동 출장안마 slot machines. Here at 울산광역 출장마사지 Dr.MD, we are open 24 안동 출장안마 hours a day, 전라북도 출장마사지 seven days a week. We have over 2,000 games and we

    YanıtlaSil