19 Temmuz 2015 Pazar

Bayram Dengesi

Bayram ziyaretlerinde kimse kırılmasın diye yapılan kaçamaklar sizin kalbinizi kırmasın. İşte bu hafta dikkat etmeniz gerekenler:

Öncelikle düzenli beslenme alışkanlığına dönmelisiniz, tıbbi gereklilikler ile farklı öğün sayısı uygulayanlar hariç düzenli 3 ana öğün ve 3 ara öğünden bahsediyorum.

Evden çıkarken ara öğünlerinizi çantaya atmayı hatırlayın.

Ara öğünlerde miktarına dikkat ederek meyve ve süt ürünleri tüketmelisiniz; bayramda fazla kaçan hamur işi besinleri düşündüğümüzde paketli ürünler, rafine karbonhidrat içeren besinlerden bir süre uzak durmalısınız.

Ana öğünlerde sebze, salata, yoğurt ve tam tahıllar ön planda olmalı, et grubunu önerilenden fazla tüketmemelisiniz. 

Özellikle her öğünde az yağlı/yağsız salata tüketmek faydalı olacaktır. Salataya tuz ilave etmemelisiniz. 

Sağlayabiliyorsanız az yağlı bir çorba, yoğurt ve ekmek grubu hafif ve iyi bir dengeleme öğünü olacaktır.

Günlük su tüketimini bir miktar arttırmak ödem dolayısıyla ağırlık kaybına yardımcı olacaktır, günlük 2,5-3 litre su tüketmeli, asitli içecekler, soda, maden suyu tercih etmemelisiniz.

Ödem atıcı özelliğinden faydalanmak adına günde 2 fincan yeşil çay içmelisiniz.


Son olarak altın vuruş: hareket. Bu hafta 5 gün 30-45 dakikalık orta tempolu yürüyüşler bayram haftasını telafi etmekte en iyi yardımcınız olacaktır:)

2 yorum:

  1. merhaba güzel ve faydalı bir sayfa emeğinize sağlık şeflerin mutfağı
    yemek tarifleri

    YanıtlaSil
  2. merhaba güzel ve faydalı bir sayfa emeğinize sağlık şeflerin mutfağı
    yemek tarifleri

    YanıtlaSil