26 Ocak 2015 Pazartesi

Formda Olmak


Formda olduğunuzda; günlük yaşamdaki duygusal ve mental değişikliklerin pozitif bakış açınızla üstesinden gelirsiniz. Kanserden, diyabete pek çok hastalık için düşük risk taşırsınız. Kendinizi zinde ve sağlıklı hisseder, hayatta kalmak ve kendinizi korumak için gerekli güç ve enerjiye sahip olursunuz.

Formda olmak veya olmamak sizin elinizde. Sağlıklı vücut ağırlığınızı öğrenip ona ulaşmak için yapmanız gerekenler düşündüğünüz kadar zor değil. Daima hatırlayın beslenmenizdeki küçük değişiklikler sağlığınızda büyük etkilere neden olurlar.

Diyet programınızı kendiniz oluşturmaya çalışmayın, "ekmek yememeliyim, sadece sebze yemeliyim" gibi düşünceler hem acıkmanıza hem sağlıksız kilo kaybına neden olur. Sağlıklı olmak için mutlaka diyetisyen yardımı alın.

Ara öğün tüketimlerine özen gösterin özellikle akşam yemekten sonra çerez tüketme alışkanlığı gibi alışkanlıklarınızı daha hafif gıdalara çevirin. Örneğin leblebi tüketin.

Beş çayında kurabiye yemek yerine lifli, az tuzlu krakerleri tercih edin, hem keyfinizi hem sağlığınızı geliştirin.

Kendinizi aç bırakmayın 2-3 saatte bir beslenmeye özen gösterin. Öğün saatlerinde dışarıda oluyor ve bol enerjili gıdalara yöneliyorsanız; çantanızda meyve, kuru meyve, diyet bisküvi gibi hafif ara öğünler bulundurun.

Yeteri kadar su tüketin. (bu miktar 1,5-2,5 litre arasında değişir)

Devamlı tartılmayın dönemsel ağırlık değişimleri motivasyonunuzu bozabilir, tartıda göreceğiniz en ufak bir artış diyeti ertelemenize neden olabilir.


Mutlaka diyetisyenden yardım alın. Kararlı olun, emin adımlarla sağlığınızı geliştirin, küçük değişikliklere güvenin.

0 yorum:

Yorum Gönder