10 Temmuz 2011 Pazar

Besin Tüketim Kaydının Faydası

Aşağıdaki yazı Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçükkasap tarafından 23.01.2011 tarihinde http://www.diyetdiyet.com/?p=194 adresinde yayınlanmış ve besin tüketimini not etmenin faydalarını çarpıcı şekilde ortaya koymuştur:


Beslenme Güncesi Tutarak İki Kat Daha Fazla Kilo Kaybedin


Hepiniz kilo kaybetmek için tükettiğiniz besinlerin kaydını tutmanın yarar sağladığına dair birçok haber duymuşsunuzdur. American Journal of Preventive Medicine’ın son sayısında da ortaya konmuştur ki; besin güncesi tutmak kilo kaybına iki kat daha fazla katkı sağlamaktadır.

Yayınlanan çalışmada vücut ağırlıkları ortalama 95 kg olan 1685 kilolu ve obez yetişkin birey değerlendirilmiştir. Araştırmacılar, katılımcıları tükettikleri besin miktarını azaltmaları ve bunun yanı sıra, günlük besin tüketim ve egzersiz kayıtlarını tutmaları konusunda yönlendirmişlerdir.

20 hafta sonrasında, ortalama vücut ağırlığı kaybı her bir birey için 30 kg olarak belirlenmiş, ayrıca besin güncesi tutan bireylerde daha fazla vücut ağırlığı kaybına dikkat çekilmiştir. Besin güncesi tutmayanlarda çalışmanın sonunda 20 kg vücut ağırlığı kaybı sağlanırken, günce tutanlarda bu durum 40 kg olarak saptanmıştır-besin güncesi tutmayanların iki katı.

Biz beslenme ve diyet uzmanları da hangi yaş grubunda olursolsun(yetişkin, adolesan, çocuk) tüm danışanlarımıza vücut ağırlığı kaybı için yardımcı olurken besin tüketim kayıtlarını, besin güncelerini tutmaları konusunda da destelemekte, yönlendirmekteyiz.

Yapılan bu çalışmada bizlerin yıllardır benimsediği öneriyi desteklemektedir. Besin tüketiminizi izlerken tükettiklerinizin daha çok farkına varmakta, daha çok sorumluluk hissetmektesiniz. Beslenme güncenize çikolatalı gofreti yazmamak için bu atıştırmayı tüketmeden önce iki kez düşünecek duruma geleceksinizdir.

Sağlıklı günler olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder