9 Temmuz 2011 Cumartesi

Dukan Diyeti



Son dönemlerde çok merak edilen, diyette "mucize" beklentisini yükselten beslenme programı hakkında bilmeniz gerekenler var:

1. Dengesizdir; özellikle atak döneminde yalnız protein alınması vücutta bir çok olumsuzluğa neden olmaktadır: Ağız kuruluğu, ağız kokusu ve kas kaybı bunların başında...

2. Karbonhidrat içeriği çok düşüktür: Kan şekerini düşürür, kolesterol ve ürik asit yükselmesine neden olur: Hipoglisemi, kolesterol hastalığı ve gut sizi bekliyor olabilir...


3. Sonraki aşamada beslenmeye yalnızca sebze eklenmesi, diğer bölümlerde sebze ve meyve yetersizliği mineral ve vitaminler açısından beslenmenizi zora sokar.


‎4. Sürdürülebilir değildir. Beslenme yalnız bir dönem için değiştirilip sonrasında eskisine dönerse kaybedilen kilolar geri alınır, doğal olarakyalnız yağsız protein kaynakları, haşlanmış sebze ve yulaf ile hayat geçmez..

5. Diyette kalıcı ve etkili olan sağlıklı beslenme alışkanlığı oturtmaktır, 2-3 ay can sıkıcı diyetleri uygulamak yerine beslenmenizin keyfini bozmadan sağlıklı beslenin..

0 yorum:

Yorum Gönder