21 Temmuz 2010 Çarşamba

Aklımıza Takılanlar

1. Sabah aç karna içilen limonlu su yağları yakar mı?

Sabah içtiğiniz bir limonlu ılık su bir süre tokluk hissi sağlayabilir ancak limonun içerdiği asitten ve midenin boş olmasınının da etkisiyle midenize zarar verir, yağ yakıcı özelliği de bulunmamaktadır.


2. Kepek ekmek yemek zayıflatır mı?


Kepek ekmek ile beyaz ekmek veya diğer ekmek çeşitleri arasında enerji yönünden önemli farlılıklar yoktur. Kepek ekmek tüketmek; beyaz ekmeğe göre daha uzun süre tok kalmanızı, kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlar, posa içeriğinde dolayı kabızlığın önlenmesi için faydalıdır. Ancak posa içeriği vücuttan demir atılımını etkilediğinden demir eksikliği anemisi olanlar tüketimine dikkat etmelidir. Diyet yaparken kepek ekmek, tam buğday ekmeği veya beyaz ekmek gibi ekmek çeşitlerini değiştirerek kullanmak daha doğrudur.

3.Sebze yemeğiyle yoğurt yediğimizde öğünün besleyici değeri azalır mı?

Kesinlikle hayır, aksine sağlıklı bir beslenme programında besin çeşitliliği çok önemlidir; her öğünde 4 ana besin grubundan (süt grubu, et grubu, meyve ve sebzeler, tahıl grubu) bulunmalıdır. Ana öğünlerimize yoğurt ekleyerek günlük süt-yoğurt tüketimimizi arttırmalıyız.

4.Ekmeği tüketmeyi bırakarak veya azaltarak zayıflayabilir miyiz?

Bu ne kadar ekmek tükettiğinizle alakalıdır. Gereksinmenize göre günlşük tüketebileceğiniz ekmek miktarı değişkenlik gösterir, ancak sağlıklı bir beslenme düzeninden ekmek tamamen çıkarılamaz. Ekmeği tamamen keserek kilo kaybetmeyi amaçlamak diyetinizin yağlardan sağlanan enerji miktarını oransal olarak arttıracak ve ağırlık kaybını engelleyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder